LINO U ELEMENTU: Červarova bukvica Kaubojima postala viralni hit

1401Lino

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je pobijedila Srbiju (24:21) i s maksimalne tri pobjede prošla u drugi krug Europskog prvenstva.

‘Kauboji’ su se mučili u prvih 30 minuta, a posebno posljednja trećina prvog poluvremena nije bila dobra. U tim trenucima hrvatski izbornik Lino Červar izgubio je kontrolu i očitao bukvicu svojim igračima. Njegova “paljba” postala je viralni hit.

Vi ste umišljeni da ste bolji od njih. To je zabluda. To je klasična zabluda. Trčite kao ovce bez glave…”, poručio je Červar između ostalog.

Nakon utakmice Červar je priznao da njegova momčad nije izgleda najbolje.

Nismo baš dobro igrali, obrana nije bila onakva kakva može biti. Trebamo izvući pouke da možemo samo kada igramo iznad sto posto kolektivno i disciplinirano. Sigurno ne možemo računati na pobjede ako svatko vuče na svoju stranu.

Červar je otkrio i što je rekao igračima na poluvremenu.

Rekao sam momcima da nemam obraza doći pred publiku, ako izgubimo. Pred takvim ljudima, koji se nisu žalili truda i novca da dođu, minimum je da pobijedimo.

Hrvatska je završila natjecanje u grupi A s tri pobjede i u drugi krug prenosi dva boda. Osim Hrvatske u grupi I igrat će i Španjolska, Njemačka, te Bjelorusija.

Uz Hrvatsku i Španjolska nosi u Beč dva boda, dok Njemačka i Bjelorusija kreću bez bodova. Posljednja dva suparnika u drugom krugu Hrvatska će doznati u utorak kada su na programu utakmice trećeg kola u grupi B.

Červarov govor možete pogledati OVDJE.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku