Louis van Gaal o neuspjehu u Manchesteru: Nisu dovodili igrače sa moje liste

VanGaal

Bivši menadžer Manchester Uniteda Louis Van Gaal otkrio je sve poteškoće s kojima se susreo u ovom klubu te zbog čega na kraju nije postao prvak Engleske.

Van Gaal kaže da čelnici kluba nisu prihvatili činjenicu da moraju napraviti smjenu generacije te da mu na kraju, iako je jasno rekao koje igrače želi dovesti, nije dobio željena pojačanja.

“Manchester United nije imao kvalitet da bude prvak, imali smo deset igrača preko 30 godina i pet igrača preko 35 godina. Rekao sam čelnicima da moramo podmladiti tim i dao spisak igrača koje želim da mi dovedu, a na kraju, nisam dobio nikoga. Oni su dovodili druge igrače i u takvoj situaciji kao trener moraš da se snalaziš i pomjeraš granice.”

“Ne očekuješ od najbogatijeg kluba na svijetu koji ima zaradu od 600 miliona eura da ne dovede nijednog igrača kojeg sam želio. Valjda se kupuje prvi s menadžerove liste, a ne sedmi.”

“Naravno, klub koji ti prodaje igrača misli da ti, ako si bogat kao što Manchester United jeste, moraš platiti puno više. To je ono što se dešavalo u tim transferima, a onda dođeš na trening i radiš s igračem koji je bio sedmi ili osmi na tvojoj listi želja i za koga je plaćeno previše novca. Na kraju, treneru sude na osnovu toga.” – smatra Van Gaal.

Ipak, Holanđanin ističe da je osvajanje FA Cupa sa ovim timom najveći uspjeh u njegovoj karijeri.

“Uprkos svemu tome, Manchester United i ja smo osvojili jedan FA cup, a taj klub je najveće dostignuće u mojoj karijeri.”

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime