Mbappé ni kriv ni dužan ‘uzdrmao’ Francusku, PSG je spreman čak ići i na sud zbog svog napadača

241022Mbappe

U Parizu čini se da proteklih sedmica baš i ne cvjetaju ruže, s obzirom na sve što se dešavalo oko PSG-a.

Naime, sinoć su francuski mediji, tačnije Le Parisien, objavili više detalja o ugovoru Kyliana Mbappea na ‘Parku prinčeva’.

To se nikako nije svidjelo čelnim ljudima prvaka Francuske, zbog čega su se odlučili oglasiti saopštenjem, dok je Fabrizio Romano najavio i odlazak na sud.

Kako je objavio gore navedeni izvor pod naslovom “Tajne ugovora stoljeća”, Mbappe bi trebao dobiti iznos koji nije dobio niti jedan sportista na planeti, 630 milijuna bruto za tri godine.

Fenomenalni napadač je tako prema Le Parisienu utrostručio svoje prihode nakon što je potpisao produženje saradnje s ‘Prinčevima’.

Također, tu su i razni bonusi koji nisu uključeni u pomenuti vrtoglavi iznos, te dodatnih 180 milijuna eura za potpis ovog ljeta, a koji će mu biti isplaćen u tri rate, svakog jula naredne godine.

PSG se oglasio saopštenjem i demantovao sve informacije francuskog lista vezane za Mbappeov ugovor. Pored toga, klub će pokrenuti i pravni postupak zbog navodne destabilizacije tima pred utakmicu Lige prvaka sa Maccabijem..

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime