Miralem Pjanić poslao emotivnu poruku De Rossiju: Bila je čast biti dio tvoje priče!

DeRossiPjanić

Bh. internacionalac i veznjak Juventusa Miralem Pjanić se emotivnom porukom koju je objavio na društvenoj mreži Instagram oprostio od kapitena Rome Danielea de Rossija koji će na kraju sezone napustiti redove Vučice.

De Rossi je proteklih 19 godina nosio dres Rome i u tom periodu afirmisao se u jednog od najboljih veznih igrača svijeta, a tokom čitave karijere odbijao je mogućnost da napusti Rim i identično kao Francesco Totti, uvijek je bio vjeran rimskom klubu.

Ipak, čelnici Vučice odlučili su da mu ne ponude novi ugovor, ali ne i da ga “otjeraju” iz kluba. Za ratobornog veznjaka bila je spremna funkcija sportskog direktora, ali se on želi nastaviti baviti nogometom.

Miralem Pjanić i Daniele de Rossi igrali su zajedno od 2011. do 2016. godine, a veznjak reprezentacije BiH je porukom na Instagramu pokazao kakvo je prijateljstvo izgradio s kapitenom Rome i kakvo poštovanje ima prema njemu.

“Priča koja izaziva emocije kada je čuješ, a biti dio nje je privilegija i nešto na čemu ću uvijek biti zahvalan. Sretno Daniele. Brate moj” – napisao je popularni “Mire”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku