Momče, već si zaboravljen! Erik ten Hag pronašao zamjenika za Antonyja, plaćen je 65 miliona eura

Brazilski nogometaš Antony je još uvijek van terena zbog problema sa zakonom, a Erik ten Hag mora brzo reagovati i pronaći adekvatno rješenje za poziciju koju je on pokrivao.

Antony ima sada već viđen problem u Manchester Unitedu, ali se utakmice odvijaju i bez njegovog prisustva, pa Ten Hag povlači u perspektivi dobre poteze za igru svog tima.

S obzirom da je ljetni transfer rok odavno završen, Nizozemac trenutno kao jedinu opciju ima da raspolaže onim igračkim kadrom koji je kompletiran dolaskom Sofyana Amrabata.

No, to mu neće predstavljati problem s obzirom da je izvor blizak klubu potvrdio kako je u planovima da poziciju Brazilca zaigra pojačanje od 65 miliona eura.

Manchester Evening News prenosi da će poziciju desnog krila, osim mladog Pellistrija, popuniti Mason Mount kojem nije stran nastup na pomenutoj strani terena.

Englez se pokazao kao univerzalno rješenje, kako u veznom redu, tako i na pojedinim napadačkim pozicijama, što Ten Hagu umnogome olakšava posao.

Podsjećamo, van pogona je i Jadon Sancho, pa se povratak 24-godišnjek Mounta očekuje sa velikim nestrpljenjem iz sasvim logičnih razloga.

Što se tiče Mounta, on je stigao sredinom kalendarske godine iz Chelseaja, a uspješno se oporavlja od povrede i očekuje se da se veoma brzo nađe u konkurenciji za naredne mečeve ‘Crvenih đavola’.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime