Može odmah spakovati kofere: Enrique izjavom iskrenom do srži zaprepastio šefove Paris-Saint Germaina

Iskusni nogometni strateg Luis Enrique je stigao na kormilo Paris-Saint Germaina sa ciljem da osvoji dugo očekivanu Ligu prvaka. No, već je sada na prvoj konferenciji u ovom takmičenju jasno rekao kako stoje stvari.

Francuski velikan godinama unazad ulaže velike finansijske napore da što prije osigura trofej namijenjen najboljem klubu u Evropi, ali mu to ne ide od ruke.

Sada je Enrique dodatno objasnio cijeli problem u prevelikoj ambiciji i svakodnevnom pritisku na nogometaše po pitanju ovog dostignuća.

“Opsjednutost, pogotovo kada je riječ o sportu, ne donosi ništa dobro. Nikada nije dobar znak kada je kolektiv toliko opsjednut jednim ciljem. Naravno, ambicija za uspjehom je zdrava, ali opsjednutost nam se ne smije dešavati”, odmah je na početku naglasio Enrique.

U prvenstvenom mežu za Enriquea u Ligi prvaka, PSG će na ‘Parku prinčeva’ dočekati perspektivnu momčad Borussije Dortmund.

Skupinu F, ove sezone najjaču u Ligi prvaka, kompletiraju Newcastle i Milan, pa zadatak francuskom timu neće biti nimalo lagan od samog početka.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime