Muris Mešanović prešao u redove slavnog češkog kluba!

Muris Mešanović već duži period pruža sjajne partije u dresu Jihlave i redovno je tresao protivničke mreže, a to mu je sada donijelo prelazak u prašku Slaviju sa kojom je danas potpisao ugovor na tri i pol godine.

Mešanović je nakon šest godina napustio Jihlavu. Bosanskohercegovački napadač je iz Radnika iz Hadžića 2008. godine prešao u Jablonec, a godinu poslije otišao je na posudbu u Jihlavu, koja je 2011. godine otkupila j njegov ugovor.

“Drago mi je što sam u Slaviji. Imao sam ponuda iz inostranstva i dvije iz Češke. Imao sam ponude Jabloneca i Sparte, za koju sam se odlučio, jer je to veliki klub s velikim ambicijama. Ljudi koji su došli tu ulažu u klub i žele da ga vrate na stare staze slave kada su osvajali trofeje”, rekao je Mešanović za scsport.ba, dodavši:

“Bilo mi je veoma lijepo ovih šest godina u Jihlavi. Vrijeme je bilo da promijenim klub. Poslije odlične polusezone došle su ponude i Slavija je dobar izbor. Sigurno da je bilo teško napustiti Jihlavu, jer sam se tu osjećao kao kod kuće. Bili su fer prema meni, bilo je teško, ali kada je došla ponuda Slavije, nisam mnogo razmišljao”.

Mešanović je važio za velikog talenta, međutim nekoliko teških povreda usporilo je njegovu karijeru, ali u posljednje vrijeme pokazuje sav svoj kvalitet. Ove polusezone u odigranih 16 utakmica postigao je osam pogodaka za Jihlavu u domaćem prvenstvu.