Musa: Plakao sam kada je Bryant najavio odlazak, ali ubrzo mu dolazi nasljednik

Džanan Musa, kapiten kadetske košarkaške reprezentacije BiH, naprosto briljira na svim poljima iako tek ima 16 godina i definitivno važi za jednog od najvećih evropskih talenata i sigurno je dragulj bh. košarke.

[ads1]

Musa je sinoć stigao u Sarajevo, gdje je primio nagradu za najboljeg sportistu u kategoriji juniora te kolektivnu nagradu za najuspješniju reprezentaciju Bosne i Hercegovine, piše portal sport1.ba

“Ostao sam bez teksta. Vođa navijača Samir nam je pružio nevjerovatan trenutak. Nismo se nadali nikakvom poklonu, a pogotovo ne u ovakvom ovom iznosu. Poslije svega ovoga nam naravno nije žao što smo ginuli a na terenu, a sada mogu reći da ćemo ginuti još više, prvenstveno za njih, a onda i za sve ostale“, rekao je Musa na početku razgovora za portal sport1.ba.

Na pitanje o tome kako sada gleda na uspjeh ostvaren u Kaunasu Musa odgovara:

“Nevjerovatno. Još uvijek nisam svjestan šta smo napravili. Kada opet pogledam cijelu utakmicu opet shvatim da nam malo treba da postanemo ono što jesmo. Mi jesmo najveći, ali nama nekada treba i da nas spusti i da nas digne. Mi ćemo pokušavati dizati narod kroz sport i omladina mora biti svjesna da na njima svijet ostaje. Nema nazad, samo naprijed.”

Mladi košarkaš je ove godine imao priliku i da debituje u Euroligi. Prvu utakmicu je odigrao protiv Olympiakosa te je imao priliku igrati protiv Spanoulisa, jednog od ponajboljih evropskih košarkaša.

“Čuvati Spanoulisa je kao i svakog drugog igrača. Malo je bolji od ostalih. Međutim ja nemam respekta prema bilo kome. On je samo jedan od velikih igrača protiv kojeg ću igrati.”

Musa kaže kako uvijek može bolje i da je trenutno fokusiran na treninge.

“Radom sam ekstra zadovoljan. Sezona, kao sezona, mislim da može uvijek bolje. Sada igramo protiv Armanija za plasman u naredni krug takmičenja. Nakon dodijele nagrada za najbolje u 2015. vraćam se u Zagreb. Fokusiran sam na treninge, na svoju igru pa ćemo vidjeti šta će donijeti kraj sezone.”

Košarkaški uzor mu je Kobe Bryant, koji je nedavno saopštio da se oprašta od košarke na kraju tekuće sezone. Kako je Musa ‘podnio’ njegovu objavu:

”Vjerujte mi da sam plakao. Ne mogu da vjerujem da od naredne sezone neću gledati svog idola kako izvodi ludarije na terenu. Vjerujte mi ubrzo će mu doći nasljednik.”

Poznato je i da je kapiten kadetske reprezentacije veliki navijač Fudbalskog kluba Sarajevo. Musa prati rezultate Bordo tima i smatra da tim sa Koševa može do titule i ove godine.

“Naravno da uvijek može bolje, ali ja mislim da smo mi dovoljno dobra ekipa da možemo uzeti ovu ligu. Trenutno sezona ne ide baš u najboljem smjeru, ali mislim da će u nastavku biti sve bolje i bolje.”

Osim što nas oduševljava na terenu, Musa je nedavno izjavio kako nam trebaju i Harun Mahmutović i Jusuf Nurkić, koji nisu u najboljoj relaciji.

“Gledajte, jednostavno je ovako. Kada imate šaku, svi su spojeni zajedno. Jedan prst kada ode svi su otišli. To više nije šaka. Ako jedan od njih ode mi smo u jednom knock-downu i trebat će nam dosta vremena da se povratimo, a to nam jednostavno ne treba. Njih dvojica nam trebaju i mislim da će se to riješiti, kako bi nešto više mogli napraviti i na seniorskim prvenstvima.”