Na Allianz Areni ne znaju šta da rade: Pérez u Real odvodi i mnogo važnijeg nogometaša Bayerna od Daviesa za 0 eura

Predsjednik Real Madrida Florentino Pérez će i ovog ljeta uložiti određena sredstva u dodatno osnaživanje svoje momčadi koja je nedavno stigla do 15. titule u Ligi prvaka. No, ima i onih planova koji čekaju 2025. godinu

Alphonso Davies je označen kao naredni posao ‘Kraljeva’ koji ne žure sa njegovom realizacijom, odnosno imaju legitimno pravo ući u pregovore i naredne godine kada Kanađanin postane slobodan igrač.

No, sve su prilike da će Davies put Madrida ipak ovog ljeta i to za nešto manju odštetu, odnosno ne veću od 50 miliona eura, dok problem ipak predstavlja mnogo važniji nogometaš kojeg Pérez želi.

Joshua Kimmich sve je dalje od novog ugovora na Allianz Areni, a vremešni predsjednik pokazao je koliko može biti strpljiv i za 0 eura angažovati sjajno pojačanje. To je u ovom slučaju ljeto 2025. godine.

Takav je plan navodno i sa sjajnim njemačkim veznjakom koji traži novi izazov i želi isključivo u momčad top klase, što je Real bez bilo koje dileme.

Kimmichov dolazak bi se mogao poklopiti i sa istekom ugovora Luke Modrića na čiju bi poziciju on došao, a ako pogledamo historiju dolazaka na relaciji Minhen – Madrid, veznjaku se smiješi trofejno plodan nastavak karijere.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime