Na oduševljenje navijača: UEFA uvodi drastične promjene u VAR, ofsajd i igranje rukom na Euru

040621UEFA-VAR

Šef UEFA-ine sudačke komisije, Roberto Rosetti, objavio je danas da će se na Euru, koje počinje za sedam dana, implementirati novi napuci kad je u pitanju VAR.

Rosetti je otkrio da su suci dobili nove smjernice kad je u pitanju igranje rukom, a VAR suci kad se utvrđuje je li igrač bio u nedozvoljenoj poziciji.

Šef UEFA-ine sudačke komisije potvrdio je da će se te smjernice koristiti na Euru, a od sljedeće sezone u svim natjecanjima.

Prema novim smjernicama, pogodak neće biti poništen ukoliko je napadač u akciji prilikom postizanja pogotka nenamjerno igrao rukom. Prema dosadašnjim pravilnicima, u tom slučaju se pogodak poništavao, što je iritiralo gledatelje.

Došlo je i promjene definicija “neprirodnog položaja” ruke. Odsad je neprirodan položaj ruke samo onaj koji nije rezultat kretnje čitavog tijela u specifičnom trenutku.

Rossetti je dodao i da gledatelji neće vidjeti kompletan proces povlačenja linija, već samo konačnu snimku na temelju koje je nedozvoljena pozicija dosuđena ili poništena.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime