NA OLD TRAFFORDU NIŠTA NOVO! United se sprema bogato nagraditi partije Mainooa, slijedi poznat scenarij?

Kobbie Mainoo sa samo 18 godina na leđima igra sada već vitalnu ulogu u prvom timu Manchester Uniteda, što u ovom kolektivu skoro nikada ne prolazi bez nagrade.

Mladi Englez na poziciji veznjaka dokazao je Eriku Ten Hagu da je nogometaš najvećeg kalibra, a Nizozemac je također djelomično zaslužan za njegov rapidni rast jer je rizikovao kada ga je otisnuo u najveći mogući ritam.

Naravno, kako to obično i biva na Old Traffordu, uprava se sprema bogato nagraditi svoju zvijezdu u nastajanju novim ugovorom i poboljšanom platom.

Sličan model poslovanja izveden je i sa Masonom Greenwoodom, koji je nedugo zatim napravio velike probleme van terena, pa strahovanje opravdano postoji u taboru ovog velikana.

Golobradi mladić je vezan jakim ugovorom do 2027. godine, ali će vlasnici engleskog velikana ponuditi produženje na dodatnih nekoliko godina, uz osjetno povećanje prihoda.

Mainoo na ‘Teatru snova’ sedmično inkasira oko 10,000 funti, a nema dileme kako će ukoliko potpiše nastavak saradnje, cifra biti možda čak i deset puta veća.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime