NA TO JE SAM PRISTAO: Alonsu odmah ovog ljeta Real Madrid u ‘XXL’ transferčini odvodi omiljenog igrača Bayera

AlonsoWirtz
Bayer je daleko manji klub od svakog koji je bio zainteresovan za njega

Španski stručnjak Xabi Alonso potvrdio je kako će i naredne sezone biti dio aktuelnog lidera Bundeslige, odnosno momčadi Bayer Leverkusena.

‘Apotekari’ jurišaju prema historijskom trofeju, a ne treba iznenaditi ako se do kraja sezone okite još nekim odličjem. Međutim, vijesti nisu uvijek tako dobre.

Iako je pristao ostati u Leverkusenu, Alonsu je jasno da se ni on, ali ni uprava neće moći odbraniti od većih, odnosno bogatijih klubova kojih je zaista mnogo u Evropi.

Tako španski, ali i njemački mediji prenose da će novopečeni trener prvi udarac ovog ljeta imati već u odlasku Floriana Wirtza, omiljenog nogometaša ovog tima.

Real Madrid stiže sa tzv. ‘XXL’ ponudom od preko 100 miliona eura, što je cifra na koju nijedna uprava ne ostaje ravnodušna, a pogotovo kada je to slučaj sa nekim klubom iz Bundeslige.

Wirtz je glavni kotač ovosezonske senzacije, ali je i sam izjavio kako Alonsova budućnost neće imati uticaj na njegovu u narednom periodu, čime je možda najavio veliki odlazak sa Bay Arene.

Nijemcu se prognozira zaista velika karijera i nakon EURO-a je pravo vrijeme da napravi iskorak u karijeri i dospije u elitno društvo sa kojim su najveća moguća očekivanja svake sezone.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime