NAGRADA ZA SJAJNE IGRE: Evo kojim je igračima nakon Eura najviše porasla vrijednost

150721Chiesa-TM

Nakon što je završen UEFA EURO, ugledni portal specijaliziran za transfere i vrijednost nogometaša, Transfermarkt, 31 nogometašu dodijelio je porast u vrijednosti.

Uzeli smo u obzir nogometaše koji su značajno unaprijedili svoj status za vrijeme turnira, što na kraju dovodi do povećanog zanimanja na nogometnoj tržnici“, poručili su iz Transfermarkta.

Trojici je nogometaša vrijednost na Transfermarktu skočila za čak 10 milijuna eura. Prvi od njih je čudesni Španjolac, 18-godišnji Pedri, koji sada vrijedi golemih 80 milijuna.

Kada je potpisao za Barcelonu na početku prošle sezone, vrijedio je samo sedam milijuna, što znači da mu je samo u jednoj sezoni vrijednost skočila za ogromna 73 milijuna.

Sljedeći je Federico Chiesa, jedan od najboljih talijanskih nogometaša na Euru. On ima 23 godine, a zahvaljujući svojim partijama na putu do osvajanja naslova europskog prvaka, postao je najskuplji talijanski nogometaša na Transfermarktu, koji ga procjenjuje na 70 milijuna eura.

Treći je Kalvin Phillips, engleski veznjak koji nije bio poznat široj nogometnoj javnosti prije Eura. No, igrač Leedsa je odigrao sjajan turnir i sada vrijedi 40 milijuna eura.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime