Nagrada za sjajne rezultate: BiH zahvaljujući Ligi nacija izbjegla dvije velesile u kvalifikacijama za EURO

260922BiH

Nogometaši Bosne i Hercegovine nalaze se u drugoj jakosnoj skupini uoči plesa kuglica kvalifikacija za EURO 2024. i tu se ne mogu sastati s dvije nogometne velesile.

Koliko je dobar rezultat u Ligi nacija važan u ovom kvalifikacijama za EURO, pokazuju jakosne skupine koje se polako naziru. Trenutno je poznat raspored 37 reprezentacija od 53 koliko će sudjelovati u kvalifikacijama.

Osvajanjem svoje grupe u Ligi nacija reprezentacija BiH je osigurala drugi jakosni šešir uoči plesa kuglica te će dobiti, barem na papiru, samo jednu jaču reprezentaciju u kvalifikacijskoj grupi.

Rezultati u Ligi nacija potvrdili su da se aktualni prvak svijeta Francuska i aktualni europski viceprvak Engleska nalaze u drugom jakosnom šeširu, baš kao i BiH, te se ove reprezentacije ne mogu sastati u grupi.

Šest reprezentacija je potvrdilo mjesto u drugoj jakosnoj skupini. Uz BiH, tu su još Francuska, Engleska, Wales, Austrija i Izrael te s ovim reprezentacijama ‘Zmajevi‘ ne mogu biti izvučeni.

Ples kuglica je na rasporedu 9. oktobra u Festhalle centru u Frankfurtu. Nogometaši BiH svim silama žele izboriti EURO u Njemačkoj 2024. godine što bi bio njihov prvi nastup u povijesti.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime