Najbolji rukometni golman svijeta otkrio kako je nesreću iz djetinjstva iskoristio na najbolji mogući način u karijeri

Najblji rukometni golman svijeta Niklas Landin otkrio je da je još tokom dječijih dana oglušio na jedno uho nakon meningitisa.

No, to ovog impresivnog 34-godišnjeg Danca nikada nije spriječilo u tome da napravi karijeru kakvu danas ima. Hendikep je iskoristio da razvije druga čula koja su mu kasnije pomogla u karijeri, ali i životu.

“Ne, to mi ne smeta. Ne znam za drugačije i mislim da su moja druga čula više razvijena. Nekada sam bio najbolji u pamćenju jer sam bio dobar u pohranjivanju slika u glavi. Pored toga, možda i nije tako loše ako pola godine ne čujem našeg trenera Filipa Jichu i tako mogu bolje da se koncentrišem na sebe.”

Postao sam golman još u omladinskom timu jer niko nije htio stati na gol. Postizanje golova je također lijepo, ali na kraju sam se uvijek osjećao najugodnije na golu. Ja sam golman dušom i tijelom. Na svojoj poziciji mogu odlučivati utakmice. Osim toga, kao golman imam drugu prednost – mogu da igram i trajem mnogo duže”, rekao je Landin.

Prekaljeni golman će na kraju sezone nakon osam godina napustiti Kiel i vratiti se u Alborg i rodnu Dansku više vremena provodio s porodicom.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime