NAPUNILA SE BLAGAJNA! Otkriveno koliko je Zrinjski zaradio ispisivanjem povijesti nogometa u BiH

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara ispisali su povijest i postali prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji se plasirao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Zrinjski je u trećem pretkolu Europske lige nadigrao islandski Breidablik. Bh. šampion, koji je iz Lige prvaka ispao u dvomeču sa Slovanom, trijumfom nad Islanđanima plasirao se u play-off Europske lige i izborio najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. U play-offu Europske lige čeka ga austrijski LASK Linz.

Zrinjski nakon ovog povijesnog rezultata u najgorem scenariju očekuje sigurna zarada od 3.6 milijuna eura. ‘Plemići dobivaju po 100.000 eura za svako od četiri pretkola u kojima su nastupali.

Za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige pripada im 2.9 milijuna eura bonusa te oko 270.000 eura na temelju koeficijenta (Zrinjski je u ovom trenutku 27. od 32 kluba u KL po 10-godišnjem koeficijentu).

Također, Zrinjskom ide i sve ono što se zaradi na osnovi rezultata u grupnoj fazi gdje svaki bod donosi 166.000 eura. Kad bi Zrinjski ušao u Europsku ligu, imao bi najmanje 4.2 milijuna zajamčenih eura te po 210.000 eura za svaki bod koji bi tamo osvojio.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime