NAVIJAČI U ŠOKU: Salihamidžić neposredno prije otkaza Bayernu završio najveći transfer u povijesti kluba!?

Hasan Salihamidžić dobio je otkaz na mjestu sportskog direktora Bayerna po završetku ove sezone, te ga je nešto lošija takmičarska godina velikana koštala posla.

Salihamidžić je proveo čitavih šest godina kao sportski direktor jednog od najmoćnijih klubova Evrope i u tom je periodu napravio neke zaista velike stvari za bavarskog giganta.

Međutim, nakon samo jedne “kritičnije” sezone, rukovodstvo kluba mu je odlučilo uručiti otkaz, što je uveliko iznenadilo, pa i razočaralo navijače koji u većini smatraju da je popularni ‘Brazzo’ radio sjajan posao.

U međuvremenu, stigle su informacije kako je Hasan otišao sa stilom i pred svoj odlazak sa Allianz Arene vjerovatno završio i najveći transfer u povijesti minhenskog Bayerna.

On je u društvu trenera Thomasa Tuchela i Marca Neppea uspio i definitivno nagovoriti Declana Ricea da dođe u Minhen, a o tom se transferu već špekulisalo posljednjih sedmica.

Fantastični engleski reprezentativac konačno će napustiti West Ham i Bayern je spreman za njegove usluge ‘Čekićarima’ isplatiti 100 milijuna eura. Radi se o cifri koja bi bila apsolutni rekord kada pričamo o potrošnji njemačkog velikana za nekog igrača.

Podsjećanja radi, trenutni rekord je onaj iz 2019. godine. Tada su ‘Bavarci’ platili Lucasa Hernandeza madridskom Atleticu 80 milijuna eura

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime