Nema kraja lošim vijestima za Novaka Đokovića: Slijedi operacija u Parizu i propuštanje Wimbledona

Situacija s povredom Novaka Đokovića nije nimalo bezazlena, a dojučerašnji najbolji teniser svijeta već danas je na operativnom stolu u Parizu kako bi riješio problem s meniskusom.

Đoković je nakon pobjede nad Franciscom Cerundolom odradio magnetnu rezonancu koja mu je naredila povlačenje s Roland Garrosa

No, tu nije kraj problemima za srpskog tenisera. U razgovoru s doktorskom ekipom odlučio je odraditi danas operaciju meniskusa u Parizu kako bi se mogao oporaviti do Olimpijskih igara u Parizu.

Kako bi nastupio na Olimpijskim igrama i osvojio zlato, što mu je jedan od rijetkih neispunjenih ciljeva, morao je djelovati brzo i odmah se uputiti na operaciju kako bi proces rehabilitacije završio do Pariza.

To znači da će Đoković sasvim sigurno propustiti najvažniji turnir u sezoni Wimbledon, ali je i nastup na Olimpijskim igrama pod velikim znakom pitanja zbog dugotrajnog procesa rehabilitacije od kojeg će zavisiti i čitava njegova budućnost.

Kako se radi o rutinskoj operaciji, očekuje se da već danas Đoković napusti bolnicu u Parizu i na štakama ode na kućni oporavak.

Pred jednim od najboljih tenisera svih vremena je oporavak od nešto više od mjesec dana koliko je ostalo do Olimpijade u Parizu.

Italijanski mediji prenose kako je Đokovićevo koljeno dobro podnijelo operaciju jer je ista već uspješno odrađeno.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime