Nema kraja mukama za ‘Zmajeve’: BiH pred Italiju ostala bez igrača koji je bio najbolji protiv Engleske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog vikenda igra još jednu prijateljsku utakmicu, a ovog puta će protivnik biti Italija.

Meč protiv aktuelnog prvaka Evrope će bez ikakve sumnje biti nova kvalitetna provjera za popularne ‘Zmajeve’ nakon duela sa Englezima. No, selektor Sergej Barbarez je saznao loše vijesti.

Osim kapitena Edina Džeke i Stjepana Radeljića u konkurenciji za predstojeći susret neće biti ni golman Nikola Vasilj, koji je po mnogima bio najbolji pojedinac u Newcastleu.

Vasilj je već tokom priprema u Sarajevu imao lakšu povredu, pa je sada stručni štab donio odluku da čuvar mreže St. Paulija ne bude u kombinaciji za Italiju.

“Zbog povrede, golman Nikola Vasilj propustit će utakmicu sa Italijom. Vasilj je na ovo okupljanje stigao sa povredom koju ima već određeni period, te je stručni štab odlučio da ne rizikuje”, stoji na stranici NSBiH.

Selektor Barbarez sada na raspolaganju kada je u pitanju pozicija golmana ima Kenana Pirića i Osmana Hadžikića. Dakle, ostaje nam da vidimo ko će dobiti status “jedinice” od njih dvojice u Empoliju.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime