NEWCASTLE OSTAJE U MAGLI! Ništa od St. James’ Parka, De Gea u jednom od najmoćnijih velikana mijenja povrijeđenu zvijezdu?

Španski golman David de Gea je u proteklih nekoliko dana imao zanimljive ponude koje bi mu omogućile da i narednom periodu bude viđena na vrhunskom nivou.

De Gea se pominjao kao novi čuvar mreže ‘Svraka’ nakon što je Pope zaradio povredu ramena zbog koje će sa terena izbivati više od četiri mjeseca.

Međutim, ta priča je splasnula jer se u španskim medijima pojavila vijest kako jedan od najmoćnijih velikana želi Španca za novu ‘jedinicu’ tima.

Barcelona je, baš poput Newcastlea, ostala bez prvog golmana s obzirom da je Ter Stegen otpisan do početka naredne godine, a De Gea je postao najozbiljnija opcija za njegovu poziciju.

Iskusni Španac ima sve što je potrebno da zauzme poziciju između stativa i uprava ‘Blaugrane’ razmatra da se u narednom periodu što prije riješi pitanje njegovog potpisa.

I sam golman je otvoren za takav rasplet jer je i prije ove ponude rekao kako misli još neko vrijeme čuuvati golove u Evropi prije odlaska u Saudijsku Arabiju ili MLS.

Podsjećamo, De Gea je nakon više od deset godina napustio Manchester United kao slobodan igrač i od tada je bez angažmana.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime