Nezamisliv potez jednog Bayerna: Salihamidžić i ekipa ‘bacaju’ preko 100 milijuna eura na veznjaka koji je po mnogima precijenjen?!

241122Salihamidžić

Sportski direktor minhenskog Bayerna, Hasan Salihamidžić sa svojim saradnicima planira biti ozbiljno aktivan na transfer polju iduće godine.

Prvak Njemačke nadaleko je poznat po tome što ne “baca” visoke cifre na kupovinu novih nogometaša, no izgleda da bi se to moglo vrlo lako promijeniti.

Naime, po navodima uglednog El Nacionala, Salihamidžića i sve u Bayernu impresionirao je veznjak za kojeg su spremni isplatiti vrtoglavu sumu novca.

Radi se o Declanu Riceu, članu West Hama koji je, čini se, prema mišljenju mnogih precijenjen u odnosu na ono koliko daje na terenu. Gore pomenuti izvor također tvrdi da sa Allianz Arene već duže vrijeme prate 23-godišnjeg Engleza.

Već se zna da su mnogi klubovi pokazivali interesovanje za usluge ovog veziste, a posebno se tu misli na Chelsea koji je navodno i poslao ponudu od 100 milijuna eura ‘Čekićarima’.

S obzirom na to, Bayern bi zasigurno morao da ponudi više od pomenutog iznosa. Ostaje još pitanje da li će se ‘Bavarci’ odlučiti za ovakav potez. Ipak, jasno je da Ricea ovaj velikan itekako “mjerka”..

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime