Nezapamćeno i neviđeno: Iako još nema selektora, pozivi iz reprezentacije BiH su poslani igračima

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine narednog mjeseca očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, no ovaj tim još uvijek nema selektora nakon što je Meho Kodro dobio otkaz.

Nogometni savez BiH objavio je nedavno da Kodro više nije selektor ‘Zmajeva’ iako je na klupi proveo svega dva mjeseca, odnosno nakon mečeva protiv Lihtenštajna i Islanda dobio je otkaz.

Izvršni odbor NSBiH po pitanju novog selektora se još uvijek nije očitovao, pored toga što za svega 20-ak dana reprezentativce BiH očekuje nastavak kvalifikacija. Prvo je na rasporedu gostovanje Lihtenštajnu 13. oktobra, dok će tri dana gastije kod kuće igrati s Portugalom.

I dok selektori drugih reprezentacija već uveliko objavljuju spisak igrača za te mečeve, u BiH se još uvijek ne zna ni ko će naslijediti Kodru. No, kakav cirkus vlada u Savezu najbolje pokazuje činjenica da se pozivi igračima već šalju, iako vaj nacionalni tim nema ni selektora.

Ovakva situacija je zaista neviđena i nezamapćena, ali drugog izbora svakako da nema jer prema pravilima UEFA-e pozivi moraju stići 14 dana prije okupljanja.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime