Njemački gigant pred bankrotom: Veliki derbi im je svjetlo na kraju tunela

140520SchalkeBorussia

Borussia Dortmund i Schalke igraju u subotu u veliki derbi njemačkog nogometa. U trenucima dok jedni slave povratak nogometa, drugi se nadaju da će klub preživjeti koronakrizu.

Revierderby je oduvijek bio priča za sebe, a sada će se prvi put igrati pred praznim tribinama. Borussia će ugostiti Schalke u subotu (15:30) u sklopu 26. kola Bundeslige.

Borussiji će teško pasti što neće imati glasnu podršku Žutog zida, ali sićušan je to problem u odnosu na onaj koji brine Schalke.

Naime, ‘Rudari’ su u izrazito teškoj financijskoj situaciji. Prošlu godinu završili su s ogromnih 200 milijuna eura minusa, a nakon toga je još stigla i korona.

Nogometaši su pristali na smanjenje plaća za 15 posto uz još 15 posto koje će im isplatiti kasnije. Klub je nedavno morao ugasiti košarkaški tim, koji je igrao u drugoj ligi.

Schalkeu je ozbiljno ”ugrožena egzistencija” prema najnovijim informacijama Fakulteta menadžmenta u Leipzigu i konzultantske firme Odgers Berndtson.

S druge strane, Borussia posluje nikad bolje. Klupska je blagajna puna do vrha, ali njihov izvršni direktor Hans-Joachim Watzke svjestan je da će povratak Bundeslige, pa čak i bez gledatelja, “spasiti industriju”.

Za Schalke je nastavak sezone svjetlo na kraju tunela i vjera u spas od bankrota.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime