Njih najviše voli: Messi se povjerio ‘Gaučosima’ i otkrio gdje nastavlja karijeru uz platu koju sam odredi!

LMPSG

Bilo kako bilo, Lionel Messi se ipak najprijatnije osjeća u nogometnoj reprezentaciji Argentine gdje sa svlačionicom ima odnos koji može poslužiti kao primjer.

Legendarni Argentinac je navodno reprezentativnim kolegama i prijateljima u svlačionici otkrio da će ipak i naredne sezone ostati dio najvećeg klupskog nivoa.

Iako se špekulisalo da će se Messi otisnuti u MLS, čini se da je ipak odlučio prihvatiti ponudu i naredne sezone još jedno pokušati napasti Ligu prvaka.

Naravno, PSG je kao i u slučaju sa Mbappeom uspio nagovoriti Messija na produženje saradnje. Argentinski napadač je dobio odriješene ruke i mogućnost da sam odredi uslove produženja, odnosno cifre u ugovoru.

Messi će tako, pored dužine ugovora, birati i platu koju želi, a prema prvim informacijama, ona neće biti manja od čak pet miliona eura godišnje, milion manje od prve zvijezde Mbappea.

Postoji mogućnost da se dogovori tzv. “1+1” dogovor, ali će više detalja definitivno biti poznato kada ugovor bude i službeno potpisan.

Čelnici francuskog kluba su produženje ugovora sa Messijem imali kao prioritet, tako da uslovi koje je dobio ne čude s obzirom na historiju i način njihovog poslovanja na ‘Parku prinčeva’.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime