Nogomet kakav znamo odlazi u prošlost: Arteta najavio revoluciju zahvaljujući samo jednog transferu minulog ljeta

Španski stručnjak Mikel Arteta u svom rosteru trenutno posjeduje dva izuzetno kvalitetna golmana, pa je s tim u vezi najavio da bi u toku utakmice mogao češće vršiti izmjenu na toj poziciji.

Kormilar ‘Topnika’ je nakon utakmice protiv Evertona, u kojem je njegov tim slavio 1:0 i u kojem je golman David Raya debitovao za novi klub, rekao kako je ranije razmišljao o tome da u toku utakmice zamijeni golmane i tako pokuša uticati na tok igre.

“Postoje stvari zbog kojih žalim. Bilo je to u dva navrata, nakon 60 minuta i nakon 85 minuta igre u dvije utakmice. Mogao sam promijeniti golmana i nisam to uradio, nisam imao hrabrosti za to. Remizirali smo te utakmice i bio sam jako nesretan.”

“Neko će promijeniti golmana u toku utakmice i to će biti čudno, pitat ćete se zašto, ali recite mi, zašto ne? Ako imate sve kvalitete drugog golmana da nešto uradite, ili ako se nešto događa na terenu i želite promijeniti tok utakmice, onda to i uradite. Žao mi je i sada imam osjećaj da trebam angažovati sve u timu koji mogu igrati, bez obzira na konkurenciju. To je moja poruka”, rekao je Arteta.

Nakon petog kola, Arsenal je na diobi drugog mjesta s istim brojem bodova kao Liverpool i Tottenham (13), dok je Manchester City lider sa svih pet pobjeda.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime