‘Nole’ trijumfom otvorio Wimbledon: Đoković uz male probleme savladao 81. tenisera svijeta

270622Đoković

Prethodne tri godine srpski teniser Novak Đoković je suvereno vladao londonskom travom, a vidjet ćemo da li će se to nastaviti i ove sezone.

U prvom kolu Đoković je za rivala dobio 81. tenisera svijeta, Soonwoo Kwona, ali je Južnokorejac potpuno neočekivano pravio probleme najboljem na svijetu. Uspio je da osvoji i set, no zaista je bio jako dobar protivnik iako je bio apsolutni autsajder prije početka meča.

Kwon je ‘Noletu’ najavio veliku borbu na samom startu, oduzeo mu je prednost servisa već u trećem gemu, ali je u šestom gemu Novak uspio da uzvrati brejk i da izjednači na 3:3, povede 4:3, a onda da novim brejkom dođe do 5:3 i odservira za prednost u setovima.

Kwon u četvrtom gemu drugog seta stiže do brejka, što je bilo dovoljno za 6:3 u njegovu korist i povratak na početak. Treći nam je set isto tako donio jedan brejk, Srbinov u osmom gemu, kada je pri vodstvu od 5:3 isuviše lako došao do seta za 2:1.

U četvrtom setu, ispostavit će se i odlučujučem, Đoković je poveo sa 4:2 uz brejk, pa je izgledalo da je sve gotovo, ali kada je u devetom gemu servirao za 6:3 i za pobjedu, uslijedio je neočekivani brejk Južnokorejca, koji je smanjio na 5:4 i tako malo duže Đokovića zadržao na terenu. Međutim, već u naredom gemu ‘Nole’ je riješio pitanje pobjednika.

Treba isto tako naglasiti da Novak ima veliki motiv da dođe do 21. velikog trofeja i tako smanji zaostatak za Rafaelom Nadalom koji je trenutno na 22 naslova.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime