OČEKIVANO: Salihamidžić je otkaz u Bayernu dobio zbog ‘smrtnog grijeha’ i žestokog poteza koji se ne oprašta

Uli Hoeness, vodeći čovjek Bayerna iz sjene, konačno je progovorio i otkrio ključni detalj koji je presudio Hasanu Salihamidžiću da dobije otkaz na funkciji sportskog direktora u minhenskom gigantu.

Salihamidžić je otkaz na Allianz Areni dobio neposredno nakon što je Bayern po 11. put u nizu postao prvak Njemačke, te su nogometaši za sve saznali dok su slavili titulu.

Hoeness je poznat po tome da ima odličan odnos sa popularnim ‘Brazzom’ i da je dugo vremena predstavljao glavnu zaštitu za proslavljenog bh. reprezentativca.

Naime, čuveni nogometni radnik otkrio je da Salihamidžiću, kao i legendarnom Oliveru Kahnu koji je bio direktor, nisu presudili sportski rezultati.

Radilo se o tome da je Hasan napravio “smrtni grijeh” i neoprostivu grešku kada je, zajedno sa Kahnom, odlučio da odjednom uruči otkaz mladom stručnjaku, Julianu Nagelsmannu.

“Niko nije znao za to. Herbert Hainer, kao predsjednik Nadzornog odbora, također je obaviješten puno prekasno, a to jednostavno ne ide”, kazao je jasno Hoeness.

Odluka otpuštanja Nagelsmanna izazvala je pravi zemljotres u Bayernu, da bi tada u ulozi novog trenera stigao Thomas Tuchel, koji je kasnije zaredao neke izuzetno loše rezultate.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime