Odlazak legende: Mirsad Terzić se oprostio od rukometne reprezentacije BiH nakon 22 godine

Legendarni bh. rukometaš Mirsad Terzić odlučio je da više neće igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je nastupao čak 22 godine.

Terzić je prvi put dres s državnim grbom obukao 2002. godine, a posljednje utakmice odigrao je na nedavnom Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

“Dragi prijatelji, ljubitelji sporta i navijači Bosne i Hercegovine, a posebno rukometne reprezentacije, sve vrijeme znao sam da će doći ovaj trenutak, ali sam uporno odbijao da razmišljam o njemu: Trenutak u kojem moram obznaniti jednu od najtežih odluka u mojoj rukometnoj karijeri! Nakon 22 godine igranja u reprezentaciji BiH, tokom kojih sam proživio neka izuzetna, ali i manje lijepa iskustva, došao je trenutak kada moram reći da je došao kraj moje reprezentativne karijere! Na moj dvodecenijski staž u reprezentaciji sam neizmjerno ponosan, čak se osjećam i privilegovanim. Volio bih da smo se tokom ovoga perioda svi imali priliku mnogo više radovati.”

“Neki porazi bili su toliko razočaravajući, ali odustajanje nikada nije bila opcija. Ponos koji me obuzimao nastupajući pred najsrčanijom rukometnom publikom u Evropi kada igra reprezentacija, bio je veći i snažniji od svih nedaća kroz koje smo prolazili nerijetko bez prave podrške vlasti i prepušteni sami sebi”, poručio je Terzić putem društvenih mreža.

“Na kraju bih se želio zahvaliti svima koji su nesebično pružali podršku i meni i reprezentaciji, svojoj porodici, svim dobronamjernim navijačima, brojnim selektorima i još brojnijim saigračima s kojima sam dijelio lijepa, a i manje lijepa iskustva i emocije i koji su zaslužni za nezaboravne trenutke i uspomene. Ne smatram da sam reprezentaciji BiH dao sve. Želim joj svu sreću i mnoge uspjehe u budućnosti. Uvijek ću biti njen frenetični navijač, ona će uvijek biti dio moga postojanja i uvijek ću njoj i Savezu biti na usluzi u bilo kojoj ulozi. Hvala”, napisao je, između ostalog, legendarni rukometaš.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime