Oni garantiraju još veći nivo: Evo tko su novi vlasnici slavnog Milana

310522Cardinale

Novopečeni talijanski prvak AC Milan ima nove vlasnike. Američki investicijski fond Elliott Management prodao je većinske dionice kluba moćnijem američkom investicijskom fondu RedBird Capitalu.

Ugovor o prodaji već je sklopljen, a službena objava očekuje se vrlo brzo. Nije poznato koliko je točna vrijednost transakcije, ali mediji na Čizmi najviše spominju 1.3 milijarde eura.

Inače, RedBird Capital je već godinama poznat po ulaganjima u sport. Kompanija predvođena Gerryjem Cardinaleom ulaže u brojne sektore, od financijskih usluga, preko medija i telekomunikacija do tehnologije i sporta. Vrijednost ulaganja procjenjuje se na šest milijardi dolara.

Od nogometnih klubova RedBird Capital od ljeta 2020. ima 85% udjela u francuskom Toulouseu, koji je nedavno izborio povratak u Ligue 1 nakon četiri godine u drugoj.

Novi vlasnici Milana umiješani su u brojne kompanije iz raznih sportskih djelatnosti. Primjerice, u suradnji s glumačkom zvijezdom Dwayneom The Rockom Johnsonom suvlasnici su XFL-a, lige u američkom footballu s nešto “sirovijim” pravilima.

U njihovom su vlasništvu i poznata sportska agencija Wasserman, nakon toga On Location Experiences, službeni partner NFL-a u organizaciji zabavnog programa, te Dream Sport, tvrtka koja organizira fantasy lige u kriketu u Indiji.

U ovom trenutku nije poznato kakvi su dugoročni planovi novih vlasnika s Milanom, ali njihov poslovni moto se fokusira na “izgradnju brzorastućih kompanija s fleksibilnim, dugoročnim kapitalom”.

Prvi su im poslovni potezi na San Siru ponude novih, poboljšanih ugovora sportskim direktorima Paolu Maldiniju i Rickyju Massari.

Kada su u pitanju veliki projekti, RedBird Capital zalaže se za izgradnju novog stadiona koji bi bio samo Milanov i ne zanima ih obnavljanje San Sira.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime