ORGANIZATORI PRELOMILI: Najslavniji teniski turnir održat će se bez obzira na sve

171020Wimbledon

Najslavniji teniski turnir koji se igra na travnatim terenima All England Cluba u Wimbledonu, a koji je ove godine otkazan zbog pandemije koronavirusa, naredne će se godine održati, čak i bez publike na tribinama.

Wimbledon je jedini od četiri Grand Slam turnira koji nije održan u 2020. godini, a to je bilo prvo otkazivanje turnira u All England Clubu od Drugog svjetskog rata.

Održavanje Wimbledona u 2021. je naš prioritet i aktivno sudjelujemo u planiranju scenarija koji će nam to omogućiti“, poručila je izvršna je direktorica All England Cluba Sally Bolton.

Organizatori Wimbledona napominju da su spremni za tri scenarija: održavanje turnira uz prisustvo publike u punom kapacitetu, uz ograničeni broj publike te bez fanova tenisa na tribinama.

Financijski minus koji su organizatori doživjeli otkazivanjem ovogodišnjeg Wimbledona pokriven je policom osiguranja, ali za narednu godinu nemaju takvo pokriće pa bi još jedan neodržani turnir imao ogromne financijske posljedice za tenis u All England Clubu.

Wimbledon bi naredne godine trebao biti održan od 28. juna do 11. jula.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime