Ovakvo nešto se u rukometu ne pamti: EHF donio niz kontroverznih odluka o nastavku natjecanja

240420Horvat

Krovna organizacija europskog rukometa (EHF) je zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa donijela niz kontroverznih odluka o natjecanjima pod njenom ingerencijom.

U EHF-u su tako odlučili poništiti sve dvoboje baraža za Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine u Egiptu, a ukinuli su i cijelu nokaut-fazu Lige prvaka.

Na temelju konačne tablice muškog EHF EURO 2020. na Mundijal u Egiptu kvalificiraju se: Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka i Francuska. Španjolska, Hrvatska i Norveška već su kvalificirane kao tri najbolje rangirane selekcije, Danska je tamo kao svjetski prvak“, objavili su iz EHF-a.

Brojne selekcije tako su izgubile šansu plasirati se na svjetsku smotru, a EHF je odredio i one koji će sudjelovati u final fouru Lige prvaka.

Liga prvaka neće imati osminu finala i četvrtfinale, a na final four koji se igra 28. i 29. decembra u Kolnu idu četiri najbolja tima iz grupa, a to su Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem“, otkrili su iz EHF-a, dodavši:

Final four Lige prvakinja igrat će se Budimpešti 5. i 6. septembra. Postoji šansa ako pristane domaćin da se igra final eight, no ako ne bude financija, bit će final four s četiri najbolja tima iz grupa ove sezone, a to su Metz, Esbjerg, Gyor i Brest.

Tako u velikoj završnici Lige prvaka neće biti Flensburga, Montpelliera, Pick Szegeda i Kielcea, koji će biti razočarani ovakvom odlukom EHF-a.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime