Ovo bi ga moglo dokrajčiti: Mladi napadač Milana doživio sudbinu Adriana Mutua!

240122Leao

Portugalski Record objavio je da će napadač Milana Rafael Leao morati platiti veliku odštetu svom bivšem klubu Sporting Lisabonu zbog jednostranog raskida ugovora.

Portugalac se našao u vrlo teškoj situaciji koja bi se mogla usporediti s problemima koje je svojevremeno imao proslavljeni Rumunj Adrian Mutu s Chelseajem.

Mutu je morao platiti golemu odštetu londonskom klubu zbog konzumacije nedozvoljenih supstanci, čak 17 milijuna eura koliko je koštao ‘Bluese‘ njegov transfer iz Parme, a sličnih problema sa svojim bivšim klubom ima i 22-godišnji golgeter Milana.

Leao je jednostrano raskinuo ugovor sa Sportingom 2018. nakon što su navijači provalili u klupski trening centar. Napadač je tada napustio Sporting kao slobodan igrač i potpisao za francuski Lille, a nakon samo godinu dana prešao je u Milan za 23 milijuna eura.

Već u proljeće 2020. Sportski arbitražni sud (CAS) ustanovio je da je Leao prekršio ugovor te da svom bivšem klubu mora platiti 16.5 milijuna eura odštete , a danas je tu kaznu potvrdio i drugostupanjski sud u Lisabonu.

Sporting je tražio još veću odštetu, jer su u portugalskom velikanu mišljenja da im pripada čak 40 milijuna eura, koliko je iznosila otkupna klauzula u njegovom ugovoru.

Leau ostaje sada da uputi još jednu žalbu, ali svi su izgledi da će se morati odreći ogromnog novca i veliko je pitanje je li uopće u karijeri stigao zaraditi toliki iznos…

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime