Ovo je već prihvatljiviji način! PSG ima idealan plan sa dva trika kojim će Mbappéa nagovoriti na ostanak u klubu

Francuski napadač Kylian Mbappé će za manje od mjesec dana biti slobodan da pregovara s klubovima koji bi ga željeli dovesti, a u Paris Saint-Germainu se nadaju da će ponovo uspjeti u namjeri da ga zadrže.

Naime, u Parizu uz ogroman novac koji se podrazumjeva imaju i dva trika kojima žele nagovoriti uskoro 25-godišnjeg napadača i najboljeg pojedinca u klubu na ostanak.

Prvo je Olimpijske igre u Parizu, a drugi mogućnost da postane najbolji strijelac francuskog prvenstva svih vremena.

Mbappé je pogotkom koji je zabio prekjučer Le Havreu došao do cifre od 179 gola u Ligue 1 i to u samo 230 odigranih utakmica.

U dresu Monaca ih je zabio 16, a u 189 susreta za PSG preostale. Rekorder Delio Onnis koji je u periodu od 1971. do 1986. u 449 utakmica postigao 299 golova.

Mbappé se rodio u Parizu te je odrastao u obližnjem Bondyju i činenica da će se u prijestolnici Francuske naredne godine održati Olimpijske igre, drugi su adut na kojeg u PSG-u ozbiljno računaju.

Sjajni golgeter bi tako na kućnom pragu i domaćoj teritoriji mogao nastupiti kao jedan od trojice igrača starijih od 23 godine, a u PSG-u su mu, sasvim logično, spremni omogućiti da nastupi za Francusku.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime