OVO SE ČEKALO! Najbogatiji ‘nogometni čovjek’ Ronalda dovodi u svoje carstvo za 300 miliona eura

RonaldoBinSalman

Nakon službene potvrde da Cristiano Ronaldo napušta Manchester United i postaje slobodan igrač, nastala je prava ludnica na tržištu. Reklo bi se, očekivano.

Ronaldo još uvijek ima za ponuditi nešto na najvećoj sceni, ali će najvjerovatnije u ovom dijelu karijere odlučivati i finansijska konstrukcija. Tu u priču ispred svih dolazi najbogatiji ‘nogometni čovjek’.

Iako Eddie Howe ne želi Portugalca u svom Newcastleu, Mohammad Bin Salman ima plan da ga angažuje na St. James’ park u trajanju od šest do 18 mjeseeci.

No, ono pravo slijedi tek nakon toga jer je u planu da mu ponudi transfer u Al-Nassr koji će račun najboljeg strijelca napuniti za vrtoglavih 300 miliona eura!

Gazzetta dello Sport prenosi kako su u igri još Chelsea te PSG, ali da će se od ove ponude čelnog čovjeka PIF Fondacije teško odbraniti kamp iskusnog napadača.

Ronaldo kao tzv. ‘free agent’ može od Newcastlea izvući manje-više iste uslove kao i na Old Traffodu, a nakon te epizode bi u Saudijskoj Arabiji za dvije godine inkasirao vrtoglavu svotu novca. Čini se kao savršen plan.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime