PA KUD BAŠ SAD? Klopp u najnezgodnijem mogućem trenutku primio veliko priznanje

041122Klopp

Grad Liverpool odlučio je dodijeliti veliko priznanje njemačkom treneru Jurgenu Kloppu, menadžeru nogometnog kluba iz tog grada, tako što ga je proglasio počasnim građaninom Liverpoola.

Najveće moguće gradsko priznanje 55-godišnji Klopp je primio na svečanosti u gradskoj vijećnici, a u znak svega što je napravio u klubu s Anfielda od dolaska 2015. godine.

Vrhunac njegovog rada na klupi ‘Redsa‘ bila je osvojena Liga prvaka 2019., kao i titula prvaka Premier lige godinu poslije. Uz primljenu plaketu “Freedom of the City of Liverpool” Klopp je poručio.

Nikada u životu nisam bio u sličnoj prilici. Obožavam tradiciju, obožavam ovakve događaje, ali ne da sam ja u pozornosti svega. Unatoč tome moram priznati da sam baš uživao u svemu“, kazao je njemački stručnjak.

Inače, prije Kloppa tek je jedan stranac u povijesti primio ovu nagradu grada Liverpoola, a bio je to Nelson Mandela, čuveni predsjednik JAR-a i borac za rasnu jednakopravnost.

Međutim, u kompletnoj priči pomalo je ironično to što Klopp dobiva ovo veliko priznanje u trenutku kad proživljava najteži period na klupi Liverpoola.

Jedan dio navijača zaziva njegov odlazak, u Premier ligi je katastrofalan i praktički je već izgubio u utrci za titulu prvaka. No, tko zna, možda ga baš ovo priznanje ohrabri i nešto se promijeni.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime