Pala teška odluka, slijedi neka druga Barca! De Jong prvi odlazi, velikan će za njega isplatiti pravo bogatsvo

Čini se da će nizozemski reprezentativac i jedan od najvažnijih nogometaša Barcelone, Frenkie de Jong, definitivno napustiti Kataloniju.

Navodno će njemački stručnjak Hansi Flick naslijediti Xavija Hernandeza na klupi ‘Blaugrane’, te se već uveliko priprema teren za njegov dolazak na kormilo ovog velikana.

Barceloni je novac prijeko potreban, pa će, pogotovo u želji za nekim novim pojačanjima, biti primorana da prodaje. No, na transfer listu morat će da idu one najveće zvijezde.

Tako je prvi odabir pao na De Jonga. Za usluge sjajnog Nizozemca interesovanje su pokazali klubovi poput Manchester Uniteda i Paris Saint-Germaina, a sada je jasno da on neće ni u jedan od pomenuta dva tima.

Naime, jedini je londonski Chelsea spreman da isplati visokih 120 milijuna eura Barceloni kako bi svoje redove pojačao sa 26-godišnjim igračem sredine terena.

Katalonski Sport prenosi da se Chelsea pojavio kao favorit i izuzetan transfer bi se trebao dogoditi odmah po završetku aktuelne sezone. Dakle, De Jong će biti samo jedan od prave “lavine odlazaka” kada je u pitanju prvak Španije.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime