PAPRENO SKUP TRENER: Zašto će Bayern i nakon otkaza davati Nagelsmannu pravo bogatstvo svaki mjesec?

Bayern je u četvrtak šokantno odlučio otpustiti Juliana Nagelsmanna, razvikanog mladog (35) trenera.

Nadareni stručnjak preuzeo je Bavarce prije prošle sezone od Hansija Flicka te u prvoj sezoni osvojio Bundesligu. Činilo se da ove sezone sigurno osvaja drugu, ali je onda od početka 2023. doživio strmoglavi pad u Bundesligi.

U posljednjih 10 bundesligaških susreta slavio je u samo pet te propustio prvu poziciju, koje je uvjerljivo držao, Borussiji Dortmund. Bayern čeka derbi sezone upravo s tim rivalom, dok je u četvrtfinalu Lige prvaka izvukao najtežeg mogućeg protivnika, Guardiolin Manchester City.

Upravo zbog toga se vodstvo bavarskog giganta na sastanku tijekom reprezentativne stanke odlučilo otpustiti Nagelsmanna te umjesto njega dovesti Thomasa Tuchela.

Međutim, Nagelsmann i dalje ostaje na plaći u Bayernu, a otkrivamo zašto. Naime, on je veoma skup trener. Bayern je za dovođenje njega morao RB Leipzigu platiti odštetu od 15 milijuna eura, ali to nije sve.

Taj se paket sastojao se od još dva dijela, od čega su prvi dva prijateljska susreta RB Leipziga i Bayerna, od kojih je prihod (5 milijuna eura) pripao RB Leipzigu.

Drugi i završni dio bonusa iznosio je također 5 milijuna eura i Bayern bi ga platio RB Leipzigu da je Nagelsmann uspio osvojiti dva naslova Bundeslige ili Ligu prvaka. S obzirom da to nije uspio, Bayern je ušparao navedenih 5 milijuna eura.

No, treba naglasiti da bi otkaz Nagelsmannu mogao koštati Bayern i do 30 milijuna eura. Razlog se krije u tome što Nagelsmann u Bayernu zarađuje oko 9 milijuna eura po sezoni.

Prema klauzuli u ugovoru koji ima do 2026., ako mu klub uruči otkaz, Bayern mu mora plaćati oko 700.000 eura mjesečno, sve dok ne nađe novi angažman.

To je tako jer su Bavarci “nogirali” Nagelsmanna prije završetka njegove druge sezone u klubu, zbog toga se ne aktiviraju klauzule o otpremnini. One naime vrijede tek od jula 2023.

Drugim riječima, Nagelsmann može birati hoće li i dalje primati “hrpetinu” love od Bayerna i ne raditi ništa ili dogovoriti otpremninu i naći novi angažman.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime