PIŠE SE POVIJEST! Kalinić završio najzvučniji transfer od postanka Hajduka, na Poljud stiže svjetska klasa

090724Kalinić

Jedno je sada jasno kao dan, a to je da će Hajduk iz Splita u narednim danima dobiti najzvučnije pojačanje u klupskoj povijesti.

Sportski direktor Nikola Kalinić radi zaista strpljivo. S druge strane, navijači su poprilično nestrpljivi dok čekaju pojačanja, ali se izgleda čekanje isplatilo jer na Poljud dolazi svjetska klasa.

Kroz proteklih nekoliko sedmica se Hajduk povezivao sa nizom velikih zvijezda poput Edina Džeke i Ivana Rakitića. No, sada se zna da će ogromno ime doći u Split.

Naime, upravo Rakitić će postati novi član popularnih ‘Bilih’, tvrde hrvatski mediji. Osim toga, sada je postalo poznato i kada će biti predstavljen kao nogometaš Hajduka.

Navodno će hrvatski veznjak do kraja ove sedmice potpisati ugovor sa Splićanima i sve će biti zvanično, a nakon što je dogovorio raskid saradnje sa Al Shababom.

Kako bi došao na Poljud bivši ‘Vatreni’ će se odreći izuzetne plate pošto je za saudijski klub potpisao prije svega nekoliko mjeseci, te se spominjalo da tamo zarađuje i do 300.000 eura bruto.

Iskusni igrač sredine terena sa nestvarnom karijerom iza sebe je rekao “da” Kaliniću, ali i predsjedniku Ivanu Biliću, pa je preostalo još da sve bude službeno. Dakle, uskoro će u Splitu zavladati pravo “ludilo”.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime