POGREŠKA KARIJERE! Borussia je imala dogovoren spektakularan transfer, ali je Terzić sve stopirao

U bogatoj povijesti Borussije Dortmund broje velike zvijezde nosile su crno-žuti dres, a da je bilo “pameti” moglo ih je nositi još nekoliko.

Naime, prošle sezone je napadač najviše klase zamalo stigao na Signal Iduna Park, ali je njegov dolazak stopirao trener Borussije Edin Terzić.

Sportski direktor dortmundskog velikana Sebastian Kehl sve je dogovorio, ali nešto protiv svega toga imao je Terzić koji je odlučio da mu takav tip igrača ne treba.

Nakon što se saznalo da će Sebastien Haller biti izvan pogona nekoliko mjeseci, Borussia je počela aktivno “češljati” tržište jer im je trebao napadač.

Brojna imena su se spominjala u kontekstu dolaska u Borussiju, a jedan igrač bio je posebno blizu dolaska – Edinson Cavani!

230822Cavani

Proslavljeni Urugvajac bio je bez kluba, a kako tvrde njemački mediji samo je čekao službenu ponudu od Borussije. Međutim, ona nikada nije stigla.

Kehl je preklinjao Terzića da ga dovedu, jer je smatrao da je upravo on napadač koji im treba, ali Terzić nije mislio tako.

Na kraju je Terzić odlučio da u svojoj momčadi želi Anthonyja Modestea, te je upravo on doveden, a u toj sezoni zabio je samo dva gola, te je jasno da je trener Borussije napravio golemu grešku.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime