Povezivao se s Barcelonom, Bayernom i Liverpoolom, a na kraju je završio tamo gdje ga nitko nije očekivao

Donedavni trener Brightona Roberto De Zerbi mjesecima se povezivao s najmoćnijim europskim klubovima, a na kraju je završio u posrnulom francuskom velikanu Marseilleu.

Spominjao se kao potencijalna zamjena za Jurgena Kloppa u Liverpoolu, kao nasljednik Thomasa Tuchela u Bayern Münchenu, te Xavija Hernandeza u Barceloni, ali ovi gigantu su se na kraju odlučili za druga rješenja.

Najavljivao se i njegov povratak u Italiju i preuzimanje nekog od vodećih klubova Serie A. Međutim, De Zerbi će na kraju završiti u Francuskoj. Dogovorio je suradnju s posrnulim Marseilleom.

Potpisat će trogodišnji ugovor s Marseilleom, a klub s Velodromea će isplatiti šest milijuna eura odštete Brightonu, premda je De Zerbi samovoljno napustio klub.

Dogovor je bio takav da u slučaju novog angažmana novi klub talijanskog stratega isplati odštetu, a to nije bio problem Marseilleu koji se na sve načine pokušava vratiti na vrh Le Championnata.

De Zerbi je angažman u Marseilleu shvatio kao veliki izazov za njegovu trenersku karijeru. Vjeruje da je odlazak u Ligue 1 iz Premier lige pravi potez.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime