Poznati datumi održavanja kvalifikacijskih turnira košarkaša za plasman na Olimpijske igre

140520FIBA

FIBA i MOO odlučili su da će se kvalifikacijski turniri košarkaša za plasman na Olimpijske igre u Tokio održati od 29. juna do 4. jula naredne godine.

Kvalifikacijski turniri košarkaša za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine kojima su domaćini Beograd, Kaunas, Split i kanadska Victoria bit će održani od 29. juna do 4. jula naredne godine, odlučeno je nakon razgovora između Krovne košarkaške federacije (FIBA) i Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Kvalifikacijski turniri bili su predviđeni za razdoblje od 22. juna do 4. jula ove godine, s time da su čelnici FIBA-e podupirali što kasniji početak turnira, kako bi selekcije imale više vremena za pripreme.

Iako je Izvršni odbor MOO-a kao krajnji rok za dovršetak olimpijskih kvalifikacija za sve sportove postavio 29. juna 2021., ipak je prihvatio argumente koje su iznijeli čelnici FIBA-e i u srijedu je potvrđeno da će datumi za sva četiri turnira biti od 29. juna do 4. jula.

Podsjetimo, na svakom turniru sudjelovat će po šest selekcija. Dva najbolja tima plasirat će se u polufinale, a samo će pobjednička selekcija svakog od četiri turnira izboriti plasman među 12 selekcija koje će zaigrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime