Poznavajući Džeku, ovo će biti formalnost: Inter ima samo jedan uvjet da produži ugovor sa ‘Dijamantom’

EDZInter

Iako je pet petom decenijom života, Edin Džeko zbog velike posvećenosti fizičkoj formi još uvijek plijeni pažnju klubova sa velikim ambicijama. Ipak, trenutni poslodavac ima prednost.

Inter je još jednom ukazao povjerenje robusnom bh. napadaču, a on se po ko zna koji put odužio na najbolji mogući način.

Džeko je redovni stijelac momčadi, što upravi neće proći nezapaženo jer se nakon Svjetskog prvenstva očekuje bitan sastanak na kojem će biti odlučeno da se golgeter zadrži još jednu sezonu na Giuseppe Meazzi.

Obnova ugovora će se približiti finalizaciji tek kad Džeko pristane na bitan uslov trenutne uprave koja razmišlja u potpuno ispravnom pravcu.

Da bi ostao prvotimac Intera, što 37-godišnjak također želi, on će morati smanjiti godišnja primanja, a to mu prema prvim procjenama neće stvarati problem.

Džeko trenutno inkasira pet miliona neto plate, a Interu na njegov ugovor tako odlazi skoro 9,3 miliona eura bruto po sezoni.

To će biti jedina stavka, jer će ‘Dijamant’ morati pristati na određeno smanjenje plate kako i i u budućnoti predvodio napad italijanskog velikana.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime