Produžio vjernost ekipi: Albon potpisao novi višegodišnji ugovor s Williamsom

AlbonWIL

Vozač Formule 1 Alexander Albon potpisao je višegodišnji ugovor s Williamsom, službeno je potvrđeno.

Novi ugovor znači da će Albon biti dio Williamsa i 2026. godine, kada na snagu stupaju nova pravila.

Tajlandski vozač rođen u Londonu je dobio mjesto u Williamsu na početku sezone 2022. godine, a prethodno je na kraju 2020. zamijenjen u Red Bull Racingu te je godinu dana proveo kao testni i rezervni vozač ovog tima.

Povratkom u kokpit je ubrzo pokazao svoju klasu, imao je niz dobrih utrka te je prošle godine vozeći Williams FW45 osvojio 27 od ukupno 28 bodova na kontu svog tima. To je Williamsu donijelo sedmo mjesto u poretku konstruktora, odnosno najbolji plasman od 2017. godine.

Iako Williams uz Sauber ove sezone još uvijek nije osvajao bodove, Albon je ipak ostao vjeran ovoj ekipi.

Veoma sam sretan što ostajem u Williams Racingu i nastavljam raditi s talentovanim i posvećenim timom ljudi. Početak godine je bio težak, no otkako sam stigao u Williams, napravili smo značajan napredak zajedno i vidio sam velike promjene iza scene kako bismo napredovali u poretku.”

“Ovo je dugoročni projekt u koji zaista vjerujem i želim igrati glavnu ulogu u njemu. Zbog toga sam potpisao višegodišnji ugovor. Za naše putovanje treba vremena, no siguran sam da gradimo pravi tim za napredak i ostvarenje sjajnih stvari u godinama koje dolaze”, izjavio je Albon.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime