RADIKALAN POTEZ: Danska razmišlja o istupanju iz FIFA-e!

231122Kjaer

Danski nogometni savez spreman je istupiti iz FIFA-e, zajedno s još nekoliko članica UEFA-e s kojima je FIFA ušla u sukob oko #OneLove kapetanskih traka.

Podsjetimo, sedam europskih selekcija htjelo je na Svjetskom prvenstvu u Kataru nositi kapetanske trake u znak podrške LGBTQ+ zajednici, ali su u ponedjeljak od toga i odustale jer je FIFA zaprijetila da će kapetane zbog toga kažnjavati žutim kartonima.

Na tiskovnoj konferenciji koja je održana danas ujutro otkriven je stav danskog nogometnog saveza. O svemu su oglasio i predsjednik Saveza Jesper Moller koji je s reprezentacijom u Kataru.

Vrlo brzo nas čekaju izbori u FIFA-i na kojima glasa 211 država. Navodno Gianni Infantino ima 207 država koje ga podržavaju. Danska nije među njima i neće ni biti“, kazao je Moller te poručio kako Danska razmatra o istupanju iz FIFA-e:

Radimo na tome da osnujemo organizaciju u nordijskoj regiji. Opet o tome razmišljamo. Neće biti lako ako se sami odlučimo na istupanje, ali idemo vidjeti kako vratiti povjerenje u FIFA-u.”

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime