Raphinha na izlaznim vratima Leedsa, a klub mu našao zamjenu u igraču kojeg su htjeli velikani

230622Raphinha

Brazilski nogometaš Raphinha trenutno uživa status jedne od najvećih zvijezda Premiershipa, a gotovo sigurno će ovog ljeta napustiti Leeds United.

Nekoliko klubova je pokazalo ozbiljan interes za Raphinhu. Između ostalih, tu je Barcelona koja je dogovorila lične uslove sa igračem, ali ne mogu da plate 65 milijuna eura na ime obeštećenja Englezima.

Takva cifra odbija mnoge. Arsenal je zvanično poslao ponudu koja je glatko odbijena od strane čelnih ljudi sa Elland Roada.

Pored njih, tu je i Antonio Conte koji se svim silama trudi da sjajnog Raphinhu dovede u Tottenham, gdje bi Brazilac po nekim glasinama mogao i završiti.

S druge strane, u Leedsu su svojoj zvijezdi već pronašli zamjenu, i to niti malo naivnu. Naime, radi se o Codyju Gakpou, igraču koji je bio na meti velikih evropskih klubova poput Liverpoola, Chelseaja i Arsenala.

Sjajni nizozemski nogometaš je član PSV-a, dok je prethodne sezone na 46 utakmica postigao 21 pogodak i dodao 16 asistencija. Njegova vrijednost iznosi oko 30 milijuna eura.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime