Rashford otvorio dušu: ‘Ole je pri odlasku od nas tražio isključivo jednu stvar’

281121Rashford

Marcus Rashford je neposredno nakon odlaska Ole Gunnara Solskjaera s klupe kluba sa Old Trafforda, otvorio dušu i rekao koji je zahtjev Norvežanin imao pri odlasku.

Ole Gunnar Solskjaer nije se proslavio na klupi Manchester Uniteda, a poraz od Watforda u gostima rezultatom 4:1 bio je kap koja je prelila čašu. Dok je Solskjaer prolazio pored svojih igrača kako bi im zahvalio na podršci, čuli su se zvižduci usmjereni ka njemu.

Unitedov veznjak Bruno Fernandes brzo je intervenirao kako bi pokušao skrenuti krivnju sa Solskjaera na igrače, mašući rukama u smjeru svojih kolega na terenu. To je bio baš tužan trenutak, a Portugalca je podržao i Marcus Rashford koji se za ‘BBC Sport’ obratio riječima:

“Za mene on zaslužuje veliko poštovanje, ne samo od igrača već i od navijača. Navijači krive trenera, no trener ne može igrati za nas. On nas može postaviti onako kako on misli da treba, a naš posao je da radimo po tim uputama najbolje što možemo”, kazao je Rashford te dodao:

“Ole je sa svima pojedinačno održao sastanak, to dovoljno govori da mu je napredak kluba najbitniji ali i da je mnogo vezan za United.”

Nakon samo par dana od odlaska Solskjaera, United se dogovorio sa Ralfom Rangnickom koji će obnašati funkciju “privremenog trenera”.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime