RIZIK NA CAMP NOU: Barcelona se zbog “istrošenog” Messija odriče najveće nade modernog nogometa?!

Kakav god Lionel Messi imao status na Camp Nou u dresu Barcelone, sasvim je jasno da vrijeme ne radi u njegovu korist i da je odavno u poznim igračkim godinama. S druge strane, dečko koji obećava mnogo primoran je napustiti kofere zbog “posljednjeg plesa”?

Argentinski veteran će karijeru izvjesno nastaviti, odnosno završiti u Barceloni, ali to je iz jednog ugla i više nego realan rizik koji trenutna uprava povlači na svoju odgovornost.

Naime, zbog finansijskih problema u Kataloniji, odnosno ‘Blagurani’, povratak legendarnog nogometaša sa sobom povlači nesagledive posljedice u vidu igračkog kadra i njegovog izgleda u budućnosti.

Barcelona će, bar kako sada stvari stoje, za Messijev potpis morati žrtvovati budućnost Gavija u klubu i tako ga praktično pustiti u Chelsea koji je trenutni favorit za njegov potpis.

Razlog je svima poznati “salary cap” i Barcelonini problemi sa platama igrača prvog tima. Mladi Španac će vjerovatno izgubiti u izborima sa Messijem jer je prioritet uprave njegov povratak u klub.

S druge strane, Gaviju je Chelsea već ponudio ogromnu platu i status jednog od najplaćenijih nogometaša u Evropi. Win-win situacija, ali nelogičan način poslovanja i još jedna kontroverzna odluka uprave španskog velikana.

Podsjećamo, Gavi važi za najperspektivnijeg veznjaka sa klauzulom od milijardu eura i 18 godina na leđima, dok je 35-godišnji Messi poslije Svjetskog prvenstva pokazao da ne razmišlja mnogo o klupskom nogometu…

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime