ROMA VEĆ ŽALI: Daniele De Rossija žele tri velikana!

DeRossi

35-godišnji Daniele De Rossi potvrdio je na konferenciji za novinare kako poslije 19 godina napušta klub iz Rima, a ubrzo su stigle i prve ponude.

Američki New York City FC je prvi izrazio želju da vidi De Rossija u svojim redovima, ali je dobio opasnu konkurenciju koju čine Manchester City, PSG i Boca Juniors.

https://www.youtube.com/watch?v=BTMv6hq1ios

Građani su i prije par sezona pokušali angažovati veznjaka, ali sada će imati jedinstvenu priliku za tim poduhvatom. Sa druge strane, PSG baš kao i prethodne sezone želi roster pojačati iskusnim igračem.

Za De Rossija je zainteresovana i Boca, argentinski klub koji je kapitenu Rome uvijek bio simpatičan. Sada sportski direktor Boce i nekadašnji defanzivac Rome Nicolas Burdisso pokušava realizovati saradnju.

Pojedini italijanski mediji navode da je predsjednik Rome James Pallotta u utorak navečer ponudio De Rossiju ugovor prema kojem bi zarađivao onoliko koliko bude igrao, ali je ponuda navodno stigla prekasno s obzirom na činjenicu da je nogometaš ranije održao konferenciju za medije na kojoj je saopćio da napušta klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku