RonaldoBAR

RONALDO LOBIRA: Tri zvijezde Barçe prioritet na ljeto!

Juventus je stigao do rekordnog broja titula u Seriji A, ali se još uvijek čeka na iskorak u Ligi prvaka gdje su već dugo bez torfeja, ali i značajnijeg plasmana.

Stara dama je prošle godine angažovala Cristiana Ronalda koji je doslovno “vukao” tim u Ligi prvaka, ali su zaustavljeni od Ajaxa, a Portugalac je uočio gdje je ekipa najslabija.

Prema izvorima kojima raspolažu inostrani mediji, bivši superstar Real Madrida predložio je tri pojačanja iz Barcelone koja su na izlaznim vratima kluba.

Prvi na listi je hrvatski veznjak Ivan Rakitić. Dolazak De Jonga u klub za popularnog Raketu znači samo jedno. Juventusu je potrebna dodatna sigurnost i iskustvo na najvažnijem dijelu terena, što vicešampion svijeta sigurno ima.

Kao pojačanje za odbranu kojoj treba remont zbog nešto starijih igrača Ronaldo je predložio Samuel Umtitija, koji bi dolaskom De Ligta i u potpunosti izgubio mjesto u timu sa Camp Nou-a.

I u konačnici Cristiano Ronaldo predlaže golmana Jasper Cillesena koji je već izjavio da će mu ovo biti posljednja sezona u Barceloni s obzirom da je nastupao samo u Kupu Kralja i želi više da igra u narednoj sezoni.

Na sva pojačanja Stara dama bi trebala izdvojiti do 200 miliona eura. Cijena koja je na današnjem tržištu itekako prihvatljiva a igrači koji su meta garantuju kvalitetniji sastav italijanskom šampionu.