Ponedjeljak, 25.06.2018.

Ronaldo Nazario otkrio tajnu kultne frizure koju je imao 2002. godine!

Legendarni Ronaldo Luís Nazário de Lima otkrio je razlog za frizuru kojom je šokirao fudbalski svijet kada se pojavio na treningu selekcije Brazila par dana prije početka SP u Japanu 2002. godine. Od tada nosi titulu za najprepoznatljiviju frizuru svih vremena.

“Izlazio sam iz povrede i bio sam spreman 50-60% i zbog toga sam se odlučio tako ošišati. Prije početka prvenstva mediji su brujili o mojoj povredi i tako mi stvarali pritisak kojeg sam i bez njih imao dovoljno. Kada sam na trening došao ošišan, priča o povredi je nestala kao vjetar i rodila se nova, ovaj put o mojoj frizuri. Nije dolazio ni da li sam uopšte spreman za igru, što mi je znatno olakšalo iako sam se dobro osramotio”, tvrdi Ronaldo.

Ronaldo je zaradio povjerenje trenera Scolarija koje je opravdao postigavši 8 pogodaka od kojih 2 selekciji Njemačke u finalu prevenstva što je donijelo trofej Brazilu. Takodjer je ponio titulu najboljeg strijelca u Japanu kao i epitet jedne od zvijezda istog. Mnogi tvrde da mu je upravo frizura donijela sreću i samopouzdanje da zablista kada je bilo najpotrebnije.